9 Tip Mizaç Modeli ile Sosyal Etkileşim İlişkisi

KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 30 Mart 2022 tarihinde saat 14.00’ te KTO Karatay Üniversitesi Yüksek Lisans Çocuk Gelişimi Öğrencisi Özlem Akar Yıldırım tarafından 9 Tip Mizaç Modeli ile Sosyal Etkileşim konulu seminer gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gösterilen ve katılımcılar tarafından çok beğenilen seminerde Özlem Akar Yıldırım 9 Tip Mizaç Modelinin potansiyel risklerini, güçlü yanlarını ve kişilik özelliklerinden bahsetti. Bu kişilik özelliklerini öğrendikten sonra evde, okulda, çalışma hayatımızda, insanlarla iletişim halindeyken oluşacak ön yargıların engellenmesine ve daha sağlıklı uzun ilişkiler kurmamıza sebep olacağını da belirtti.

Seminer esnasında ve sonrasında katılımcılar kendi mizaçlarını öğrendikten sonra olaylara bakış açıları ve insanlarla olan iletişimlerinde bu mizaçları göz önünde bulundurarak hareket edeceklerini, sağlıklı ve doğru ilişkiler kurma konusunda becerilerini ortaya koyacaklarını söylediler.