KARÇEM tarafından düzenlenen "Gençlerle Şiddetsiz Gelecek" Paneli, alanında uzman kişilerin katılımlarıyla birlikte yoğun bir ilgi gördü.
Çocuk gelişimi mezunlarının Erasmus deneyimleri üzerine konuştuğumuz 2. Webinarımız düzenlendi. Almanya’da bir okul öncesi kurumda öğretmenlik yapan ve Erasmus hareketliliğini gerçekleştiren Gökşin Şen ve Begüm Şen tarafından Erasmus ile nasıl hareketliliklere katılım sağlanır, yurt dışında neler yapılabilir ve prosedürlerde nelere dikkat edilmelidir konularında söyleşi gerçekleştiirldi.
Çocuk gelişimi mezunlarının Erasmus deneyimleri konusunda ilk Webinar düzenlendi. Erasmus hareketliliğini gerçekleştiren Gökşin Şen ve Begüm Şen ilk deneyimlerini anlattılar. Söyleşide, her öğrencinin Erasmus hareketliliği yapabileceği konusunda söyleşi yapıldı.
KTO Karatay Üniversitesi, Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında özel gereksinimli çocukların yüreğine dokundu.
Çocuklarla İletişimde Doğru Davranış Yöntemleri ve Müziğin Önemi Etkinliği Yapıldı
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 18 Nisan 2021 tarihinde saat 13.00’ te KTO Karatay Üniversitesi mezunu Derya GÖKÇİL MAVİ tarafından HASTANEDE ÇOCUK GELİŞİMCİ OLMAK konulu webinar gerçekleştirildi.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğu, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ve Üniversitedeki personele yönelik olarak otizmli çocuklara yaklaşımda dikkat edilmesi gereken noktalarda, farkındalık kazandırma amacı ile bir seminer düzenlendi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 1 Nisan 2022 tarihinde saat 21.00‘ de Çocuk Gelişimi Uzmanı Furkan Han tarafından Aile Tutum ve Davranışları konulu webinar gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 30 Mart 2022 tarihinde saat 14.00’ te KTO Karatay Üniversitesi Yüksek Lisans Çocuk Gelişimi Öğrencisi Özlem Akar Yıldırım tarafından 9 Tip Mizaç Modeli ile Sosyal Etkileşim konulu seminer gerçekleştirildi
KARÇEM Çocuk Gelişimi Vaka Okulu’nda “Gecikmiş Konuşma ve Dil Becerilerini Desteklemek” Eğitimi Verildi
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 20:00’de Çocuk Gelişimci Emine Ergün tarafından zoom üzerinden Erken Müdahale konulu webinar düzenlendi
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğunun önderliğinde Üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan çocuklara destek olmak amacı ile bir eğitim gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 25 Mart 2022 tarihinde saat 21:30’da Uzman Çocuk Gelişimci Ayşenur KARDEŞ tarafından online olarak v Gecikmiş Konuşma ve Dil Becerilerini Desteklemek konulu eğitim verildi.
KARÇEM’de “Erken Çocukluk Dönemde Sosyal Duygusal Gelişim” Eğitimi Verildi
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin sponsorluğunda Konya Beyhehim Devlet Hastanesi 3 Şubat 2022 tarihinde saat 13:00’da etkinlik gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 13 Ocak 2022 tarihinde konuşmacı Tara Tuchel tarafından webinar formatında “Otizmli Çocukların Eğitimi için On İpucu” konulu eğitim gerçekleştirildi.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğu, KARÇEM ve İşletme Topluluğu işbirliği ile 4 Ocak 2022 tarihinde soğuk kış günlerinde yardıma ihtiyacı olan 120 çocuğa; bot, mont, atkı, bere desteğinde bulunularak hem eğlendikleri, hem öğrendikleri bir etkinlik gerçekleştirildi.
Özel Gereksinimli Çocuklarla İletişim Semineri Gerçekleştirildi
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 26 Kasım 2021 tarihinde Çocuk Gelişimci Kübra ERGÜN tarafından webinar formatında Masal Anlatıcılığı konulu eğitim gerçekleştirildi.
KARÇEM’de yoğun ilgi üzerine yenisi düzenlenen webinarda, bu haftanın konuğu Uzman Masöz Sultan Kurtuluş oldu. 16.07.2020 tarihinde Uzman Masöz Sultan Kurtuluş tarafından webinar formatında “Çocuklara Refleksoloji” konulu eğitim verildi
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 2 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.15’ te Çocuk Gelişimci Saliha Kavazoğlu tarafından HASTANEDE ÇOCUK GELİŞİMCİ OLMAK konulu eğitimin ikinci webinarı gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi gösterilen ve katılımcılar tarafından çok beğenilen program 28 Şubat 2021 tarihi saat 15:00’de gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 2 Mart 2021 tarihinde Doç. Dr. Ahmet Kurnaz tarafından online olarak Özel Yetenekli Bireylerde Öğretimin Planlanması ve Uygulanması konulu eğitim verildi.
KARÇEM’de etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Başta çocuk gelişimci öğrenciler olmak üzere geniş kitleye hitap eden ve birçok katılımcı tarafından yoğun ilgi ile karşılaşılan programda Doç. Dr. Oğuz ÇETİN disleksi hakkında katılımcılara birbirinde değerli biglier verdi
Doğa demek yaşam demektir. Yeşilin olmadığı dünya olmaz diyorsan bu webinar tam sana göre… Prof. Dr. Gelengül Haktanır’ın konuşmacı olduğu, 22 Şubat Pazartesi saat 16:00-17:00’de gerçekleştirilecek olan programda doğanın güzelliklerinden, korunmasının öneminden, doğayı sevmekten, değer vermekten, israfın önlenmesinden, bizden sonra ki nesile olacak nefese ve hayata yönelik birçok konudan bahsedildi.
Talep yoğunluğu üzerine 7,14 ve 21 Şubat 2021 tarihi saat 14:00’da KARÇEM de yenisi düzenlenen programın bu hafta konuğu Çocuk Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Figen Karaceylan oldu.
Katılımcıların yoğun ilgisi üzerine yenisi düzenlenen webinarın bu haftaki konuğu, Uzm. Dr. Sevgi Çiçek oldu.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 30/01/2021 tarihinde 18:30- 20:00 saatleri arasında Uzman Dr. Mehmet Çolak tarafından online olarak Gecikmiş Konuşma ve Dil Becerilerini Desteklemek konulu eğitim verildi.
KARÇEM, güncel konularıyla ve birbirinden değerli konuklarıyla webinarlara hız kesmeden devam ediyor. Katılım şartı aranmadığı ve ücretsiz olarak sunulan bu webinarda konuğumuz Çocuk Gelişimci Emel Küpeli birbirinden değerli yorumuyla programımıza renk kattı.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 20 Ocak 2021 tarihinde saat 20:00’da Sosyolog Yeliz Özalp, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kucur tarafından online olarak eğitim verildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 19 Kasım 2020 tarihinde saat 20:15’te Çocuk Gelişimi Uzmanı Selen Özçelik tarafından zoom üzerinden online olarak 2-6 Yaş Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi verildi.
Depremin çocukları nasıl etkilediği hakkında bilgilendirme yazısı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklara Bayrak Vatan sevgisini aşılamak, günün şenliğini yaşatmak amacıyla Türk bayrakları ve Türk bayraklı balonlar dağıtılmıştır.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 23 Temmuz 2020 tarihinde Çocuk Gelişimi Uzmanı Selda Çakır tarafından webinar formatında Okul Öncesi Çocuklarda Felsefe Eğitimi konulu program gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 03 Temmuz 2020 tarihi saat 21:00’de Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Biriminde görev yapan Sosyal Çalışmacı Mustafa Serkan Koç tarafından “Çocuk Evleri Sitesi” adlı webinar gerçekleştirildi.
Ülkemizde sosyal, eğitim ve ekonomik hayatı etkileyen virüs salgını, ailelerin ve çocukların hayatında yeni değişiklikler yapılmasını zorunlu hale getirdi. Evlerde sürekli virüs salgını konuşuluyor, sosyal medyada ve televizyonda virüslerden korunmayla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Ailede ve çevrelerindeki bu gergin ortamın ne olduğunu tam olarak anlayamayan çocuklarda kaygı bozukluğu oluşabiliyor. Çocukların sorularına, yaş grubuna uygun cevaplar verilmelidir.
Şivlilik etkinliğinde, “Hediye almayan çocuk kalmasın!” diyerek hediye toplayamayan çocuklara Üniversitemizin gönüllü öğrencileri tarafından hediyeler dağıtıldı.
Üniversite öğrencilerimiz sağlam ve hasta çocuklarla ilgili gözlem yaparak bilgi, görgü, deneyim kazanmalarına ve hasta çocukların motivasyonlarını güçlendirmeye yönelik etkinlikler yapmaktadırlar.
Üniversitemizde çocukların bilime olan merakı yapılan çeşitli atölyelerle desteklenmiştir. Çocuklar üniversitenin laboratuvarlarında ve amfilerinde, farklı bilim alanlarıyla ilgili bilgileri direk üniversite öğretim elemanlarından öğrenmiş, bilimin eğlenceli yönleriyle tanışmışlardır.
Üniversitemizde, 10-12 yaş grubu çocuklar İngilizce tiyatro sunumu yapmışlardır. TEDEM Kolejinde öğrenim gören çocukların bir aile içindeki iletişimi konu alan ve sadece İngilizce konuştukları tiyatro, Üniversitemizde büyük ilgi görmüştür. Tiyatro sonrasında çocuklarda özgüven ve dil edinimi konusunda söyleşi yapılmıştır.
Yapılan etkinlikte Meddah Osman “Meddah ne yapar?”ı anlatmıştır.
Anne sütüyle ilgili eğitim verilmiştir.
Üniversite öğrencilerimize çocuklara masal anlatma ve kolay bebek yapımı konusunda bilgiler sunulmuştur.
Öğrencilerimize engelli bireylerin yaşantılarına ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli farkındalık etkinliği düzenlenmiştir.
Üniversite öğrencilerimize müziğin çocuk eğitimine katkısından bahseden program yapılmıştır.
17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında, prematüre doğumlara dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık sağlamak için KTO Karatay Üniversitesi Medicana Hastanesinde prematüre bebek büyüten ailelere ve personele yönelik kokteyl ve söyleşi programı düzenlendi.
Üniversitemiz öğrencilerine mesleki donanımlarının geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir.
Üniversitemizde okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocukların katılımı ile "Dünya Çocuk Günü Defilesi" yapılmıştır.
"Çocuklarda Değerler Eğitimi" ve "Kavram Eğitimi" konusunda Üniversite öğrencilerimizin gözlem yapmaları için Tabiat Değerler Okuluna teknik gezi düzenlenmiştir.
Üniversitemizin fuaye alanında engelli çocukların yaptıkları mesleki çalışmaların sunulduğu bir sergi düzenlenmiştir.
Çocuk eğitiminde sektörlerarası işbirliği kapsamında "Okulöncesi Kurumlarda Proje Yapma" konusunda Huriye USLU tarafından seminer gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemizde 9-11 yaş grubundaki Suriyeli çocuklara yönelik kitap okuma programı düzenlenmiştir.
8.sınıf öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile aile içi iletişimsizliklerinin nasıl çözüleceğine ilişkin skeçlerin sunulduğu bir eğitim ve tanıtım programı gerçekleştirilmiştir.
Çocuk Gelişimi Uzmanı Zülfü PATLAR "Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Olma" konusunda üniversitemizde seminer vermiştir.
Küçük yaşta ensest, aile içi şiddet, ihmal ve istismara uğramış olan çocukların bakım ve koruma altında bulunduğu Çocuk Destek Merkezinde (ÇODEM), "Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi" yapılmıştır.
Çocuk eğitiminde sektörler arası işbirliği kapsamında 27 okul öncesi eğitim kurulu öğrencisi üniversitemizde İstiklal Marşı okumaları ve vatan sevgisi gibi değerlerimiz konusunda üniversite öğrencilerimizle söyleşi yapmışlardır.
Göçmenler Dayanışma Derneği Çok Yönlü Destek Merkezi görevlisi Hatice KÜTÜK Konyada yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik hizmetler konusunda üniversite öğrencilerimize seminer vermiştir.
Çocuk eğitiminde sektörler arası işbirliği kapsamında 5 eğitmen katılımıyla seminer ve söyleşi yapılmıştır.
Bilimsel bilgilerin eğlenceli bir eğitim ortamda verildiği ve çocukların hedeflerinde üniversitemizin model olduğu bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Ensest mağdurlarıyla söyleşi ve waffle ikramı.
Drama salonunda öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlenmiştir.
Gençlere "Gençlerde Uyuşturucu Bağımlılığını Önleme" konusunda farkındalık kazandırıldı.
Çocukların sevdiği aktiviteler Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır.
Engelli çocuklara cübbe giydirildi. Ailelere gurur dolu anlar yaşatıldı.
Piyano dinletisi yapılmıştır.
Devlet koruması altında kalan istismar mağduru çocuklara yönelik eğlenceli aktivitelerin, atölye çalışmalarının ve söyleşilerin yapıldığı bir programdır.
Göçmen çocuklara, değerler eğitimi programı düzenlenmiştir.
Filmlerin Pedagojik İncelemesi için “Akıl Oyunları” filmi izletilmiştir.
Rakamların Tarihi, Pi Sayısı, Fibonacci Sayıları, Altın Oran (Fi) ve Sihirli Kareler ile ilgili eğitici bilgiler verilmiştir.
Öğrencilerimiz engelli bireyleri yakından anlamak için eğitimlere başlamışlardır.
Teorik sunumların yanı sıra farklı amfi ve sınıflarda çocuk eğitimine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Yaratıcı Drama ve Davranışlarımızın Dili hakkında verimli bir program gerçekleştirdik.
Çocuk Gelişimcisi Zülfü BİLALOĞLU, Çocuk Eğitiminde Yaratıcı Drama’nın Rolü hakkında bilgi vermiştir.
Teknoloji Bağımlılığı çocukları nasıl etkiliyor? Bu sorunun cevabını Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher AKDENİZ açıklamıştır.
Özel Gereksinimi Olan Çocuklarda Evde Eğitimin Sürdürülmesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
Boş Zaman Etkinlikleri ve Spor Egzersizlerine Yönlendirme Konulu sunum yapılmıştır.
Kutlu Doğum Haftasında Manevi Değerlerimizde Farkındalığı Arttırmak Amacıyla Fiziksel Ve Cinsel İstismara Maruz Kalmış Çocuklara Bir Tiyatro Gösterisi Sunulmuş, İlahi Söylenmiştir.
Çocuk Şöleni Etkinliğinde Çocuklarla Keyifli Oyunlar Oynanmıştır.
Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri minik öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği yapmışlar ve okunan kitaplar hakkında sohbet edilmiştir.
Üniversitemizde düzenlenen “Anaokulu Eğitiminde Eğlenceli ve Kalıcı Yöntem: Waldorf Okulları” seminerine Almanya Alanus Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Waldorf Pedagojisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Jost Schieren konuşmacı olarak katıldı.