Depremin çocukları nasıl etkilediği hakkında bilgilendirme yazısı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklara Bayrak Vatan sevgisini aşılamak, günün şenliğini yaşatmak amacıyla Türk bayrakları ve Türk bayraklı balonlar dağıtılmıştır.
Ülkemizde sosyal, eğitim ve ekonomik hayatı etkileyen virüs salgını, ailelerin ve çocukların hayatında yeni değişiklikler yapılmasını zorunlu hale getirdi. Evlerde sürekli virüs salgını konuşuluyor, sosyal medyada ve televizyonda virüslerden korunmayla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Ailede ve çevrelerindeki bu gergin ortamın ne olduğunu tam olarak anlayamayan çocuklarda kaygı bozukluğu oluşabiliyor. Çocukların sorularına, yaş grubuna uygun cevaplar verilmelidir.
Şivlilik etkinliğinde, “Hediye almayan çocuk kalmasın!” diyerek hediye toplayamayan çocuklara Üniversitemizin gönüllü öğrencileri tarafından hediyeler dağıtıldı.
Üniversite öğrencilerimiz sağlam ve hasta çocuklarla ilgili gözlem yaparak bilgi, görgü, deneyim kazanmalarına ve hasta çocukların motivasyonlarını güçlendirmeye yönelik etkinlikler yapmaktadırlar.
Üniversitemizde çocukların bilime olan merakı yapılan çeşitli atölyelerle desteklenmiştir. Çocuklar üniversitenin laboratuvarlarında ve amfilerinde, farklı bilim alanlarıyla ilgili bilgileri direk üniversite öğretim elemanlarından öğrenmiş, bilimin eğlenceli yönleriyle tanışmışlardır.
Üniversitemizde, 10-12 yaş grubu çocuklar İngilizce tiyatro sunumu yapmışlardır. TEDEM Kolejinde öğrenim gören çocukların bir aile içindeki iletişimi konu alan ve sadece İngilizce konuştukları tiyatro, Üniversitemizde büyük ilgi görmüştür. Tiyatro sonrasında çocuklarda özgüven ve dil edinimi konusunda söyleşi yapılmıştır.
Yapılan etkinlikte Meddah Osman “Meddah ne yapar?”ı anlatmıştır.
Anne sütüyle ilgili eğitim verilmiştir.
Üniversite öğrencilerimize çocuklara masal anlatma ve kolay bebek yapımı konusunda bilgiler sunulmuştur.
Öğrencilerimize engelli bireylerin yaşantılarına ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli farkındalık etkinliği düzenlenmiştir.
Üniversite öğrencilerimize müziğin çocuk eğitimine katkısından bahseden program yapılmıştır.
17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında, prematüre doğumlara dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık sağlamak için KTO Karatay Üniversitesi Medicana Hastanesinde prematüre bebek büyüten ailelere ve personele yönelik kokteyl ve söyleşi programı düzenlendi.
Üniversitemiz öğrencilerine mesleki donanımlarının geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir.
Üniversitemizde okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocukların katılımı ile "Dünya Çocuk Günü Defilesi" yapılmıştır.
"Çocuklarda Değerler Eğitimi" ve "Kavram Eğitimi" konusunda Üniversite öğrencilerimizin gözlem yapmaları için Tabiat Değerler Okuluna teknik gezi düzenlenmiştir.
Üniversitemizin fuaye alanında engelli çocukların yaptıkları mesleki çalışmaların sunulduğu bir sergi düzenlenmiştir.
Çocuk eğitiminde sektörlerarası işbirliği kapsamında "Okulöncesi Kurumlarda Proje Yapma" konusunda Huriye USLU tarafından seminer gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemizde 9-11 yaş grubundaki Suriyeli çocuklara yönelik kitap okuma programı düzenlenmiştir.
8.sınıf öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile aile içi iletişimsizliklerinin nasıl çözüleceğine ilişkin skeçlerin sunulduğu bir eğitim ve tanıtım programı gerçekleştirilmiştir.
Çocuk Gelişimi Uzmanı Zülfü PATLAR "Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Olma" konusunda üniversitemizde seminer vermiştir.
Çocuk eğitiminde sektörler arası işbirliği kapsamında 27 okul öncesi eğitim kurulu öğrencisi üniversitemizde İstiklal Marşı okumaları ve vatan sevgisi gibi değerlerimiz konusunda üniversite öğrencilerimizle söyleşi yapmışlardır.
Küçük yaşta ensest, aile içi şiddet, ihmal ve istismara uğramış olan çocukların bakım ve koruma altında bulunduğu Çocuk Destek Merkezinde (ÇODEM), "Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi" yapılmıştır.
Göçmenler Dayanışma Derneği Çok Yönlü Destek Merkezi görevlisi Hatice KÜTÜK Konyada yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik hizmetler konusunda üniversite öğrencilerimize seminer vermiştir.
Çocuk eğitiminde sektörler arası işbirliği kapsamında 5 eğitmen katılımıyla seminer ve söyleşi yapılmıştır.
Bilimsel bilgilerin eğlenceli bir eğitim ortamda verildiği ve çocukların hedeflerinde üniversitemizin model olduğu bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Ensest mağdurlarıyla söyleşi ve waffle ikramı.
Drama salonunda öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlenmiştir.
Gençlere "Gençlerde Uyuşturucu Bağımlılığını Önleme" konusunda farkındalık kazandırıldı.
Çocukların sevdiği aktiviteler Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır.
Engelli çocuklara cübbe giydirildi. Ailelere gurur dolu anlar yaşatıldı.
Piyano dinletisi yapılmıştır.
Devlet koruması altında kalan istismar mağduru çocuklara yönelik eğlenceli aktivitelerin, atölye çalışmalarının ve söyleşilerin yapıldığı bir programdır.
Göçmen çocuklara, değerler eğitimi programı düzenlenmiştir.
Filmlerin Pedagojik İncelemesi için “Akıl Oyunları” filmi izletilmiştir.
Rakamların Tarihi, Pi Sayısı, Fibonacci Sayıları, Altın Oran (Fi) ve Sihirli Kareler ile ilgili eğitici bilgiler verilmiştir.
Öğrencilerimiz engelli bireyleri yakından anlamak için eğitimlere başlamışlardır.
Teorik sunumların yanı sıra farklı amfi ve sınıflarda çocuk eğitimine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Çocuk Gelişimcisi Zülfü BİLALOĞLU, Çocuk Eğitiminde Yaratıcı Drama’nın Rolü hakkında bilgi vermiştir.
Yaratıcı Drama ve Davranışlarımızın Dili hakkında verimli bir program gerçekleştirdik.
Teknoloji Bağımlılığı çocukları nasıl etkiliyor? Bu sorunun cevabını Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher AKDENİZ açıklamıştır.
Özel Gereksinimi Olan Çocuklarda Evde Eğitimin Sürdürülmesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
Boş Zaman Etkinlikleri ve Spor Egzersizlerine Yönlendirme Konulu sunum yapılmıştır.
Kutlu Doğum Haftasında Manevi Değerlerimizde Farkındalığı Arttırmak Amacıyla Fiziksel Ve Cinsel İstismara Maruz Kalmış Çocuklara Bir Tiyatro Gösterisi Sunulmuş, İlahi Söylenmiştir.
Çocuk Şöleni Etkinliğinde Çocuklarla Keyifli Oyunlar Oynanmıştır.
Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri minik öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği yapmışlar ve okunan kitaplar hakkında sohbet edilmiştir.
Üniversitemizde düzenlenen “Anaokulu Eğitiminde Eğlenceli ve Kalıcı Yöntem: Waldorf Okulları” seminerine Almanya Alanus Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Waldorf Pedagojisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Jost Schieren konuşmacı olarak katıldı.