Suriyeli Çocuklarla Kitap Okuma Etkinliği

Konya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Meram Sosyal Hizmet Merkezinde, “9-11 Yaş Grubu Suriyeli Çocuklara Yönelik Koruyucu ve Önleyici Kapsamlı Destek Hizmetler Projesi” yürütülmektedir.  Bu projede Üniversitemizin Çocuk Gelişimi ile Sosyal Hizmetler bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimiz de gönüllü hizmet vermekte ve 9-11 yaş grubundaki çocukların sosyal uyum becerilerinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler yapılmaktadır.

Orta düzeyde Türkçe bilen Suriyeli 20 çocuk ile birlikte, Üniversitemizin Drama Salonunda, 7 Mayıs Salı günü 14.00-15.30 saatleri arasında çocuk kitapları okuma, okuduğunu yorumlama ve kitap ayıracı yapma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlik ile hem programa katılmaya istekli farklı bölümlerden öğrencilerin işbirliği becerilerinin geliştirilmesi hem de çocuklarda kitap okuma farkındalığının artırılması ve okuduklarını yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.  9-11 yaş grubundaki Suriyeli çocuklarla Üniversitemizin öğrencileri tanışma oyunları oynamışlardır, ardından birlikte kitap okuyup sanat etkinliği yapmışlardır ve sohbet etmişlerdir.