Çocuklarda iletişimde Doğru Davranış Yöntemleri ve Çocuk İçin Müziğin Önemi

Çocuklarla İletişimde Doğru Davranış Yöntemleri ve Müziğin Önemi Etkinliği Yapıldı

KARÇEM, ve Çocuk Gelişimi Eğitimi Topluluğu işbirliği ile Çocuk Gelişimi bölümü ve Üniversite öğrencilerine, “çocuklarla iletişimde doğru davranış yöntemleri ve çocuk için müziğin önemi” başlıklı söyleşi düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesinde, 7 Ocak 2022 tarihinde saat 12.45’de, Uzm. Yağmur Kuşçu ve Doç. Dr. Özden Kuşçu’nun katılımı ile ‘‘Çocuklarla iletişimde doğru davranış yöntemleri ve çocuk için müziğin önemi’’ başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

S.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü’nde görev yapmaya devam eden, erken çocukluk döneminde müzik ve alternatif eğitim yaklaşımları ile ilgili akademik yayınları ve kitapları bulunan, çocuklar için şarkılar yazmaya ve içerikler oluşturmaya devam eden Doç. Dr. Özden Kuşçu ile birlikte Konya’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğretmen olarak görev yapmaya devam eden Yağmur Kuşçu’nun katılımı ile eğlenceli bir söyleşi yapıldı.

Söyleşi içeriği, gelişimsel dönemlerin getirdiği davranış özelliklerinin iletişime etkisi, iletişimde kullanılan dil, problem davranışların alt nedenleri, doğru iletişim yöntemleri, karşılıklı güven, yeni davranış kazandırmada dikkat edilecekler, anne baba tutumları, çocuk için müziğin önemi ve gelişimsel aktivite örnekleri konularını kapsadı. Doç. Dr. Özden Kuşçu’nun gitar eşliğinde söylediği çocuk şarkıları ile söyleşi sona erdi.

Hem eğlenilen hem de öğrenilen söyleşide, katılımın da ücretsiz olması öğrenciler tarafından büyük talep görmesine sebep oldu.