KARÇEM Çocuk Gelişimi Vaka Okulu’nda “Gecikmiş Konuşma ve Dil Becerilerini Desteklemek” Eğitimi Verildi

KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 25 Mart 2022 tarihinde saat 21:30’da Uzman Çocuk Gelişimci Ayşenur KARDEŞ tarafından online olarak v Gecikmiş Konuşma ve Dil Becerilerini Desteklemek konulu eğitim verildi.

KARÇEM’de webinarlar hız kesmeden devam ediyor. Yediden yetmişe binlerce katılımcının ilgi gösterdiği ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen webinarda bu haftanın program konuğu Uzman Çocuk Gelişimci Ayşenur KARDEŞ oldu.  KARDEŞ, ifadelerinde “İnsanın doğumundan itibaren öğrenmeye başladığı, iletişim için kullanılan en önemli araç olan  konuşma ve dil becerisi, belirli yaş aralığına göre ilerleme sağlamalıdır. Bu yaş aralığı; aile yapısına, fiziki duruma, çevreye ve kültüre göre değişkenlik gösterir. Konuşmanın gecikmesi; Konuşmayı sağlayan sistemlerin kullanılmasında ve gelişmesinde yaşanan gecikmeden kaynaklanan ve konuşma gelişimini yavaşlatır. Gecikmiş konuşma bozukluğu olup olmadığına yönelik doğru bir tanı konulabilmesi için profesyonel olan bir yardım alınması gerekmektedir.” Şeklinde konuyu özetleyici anlatımlarda bulundu.

Katılım şartı olmadan herkesin gönüllü olarak katılım sağladığı ve online olarak gerçekleştirilen bu vaka okulunda; çocukların geç konuşma nedenlerine, dil gelişimlerini sağlayacak aktivitelere, okul yaşamı ve arkadaş çevresinin çocuk üzerindeki etkiye,  çocuğun gelişim çağına, dil gelişimine yönelik düzenli yapılması gereken egzersizlere ve bilişsel gelişimine ilişkin bilgiler verildi.