KARÇEM’de Şivlilik Heyecanı

KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin sponsorluğunda Konya Beyhehim Devlet Hastanesi 3 Şubat 2022 tarihi saat 13:00’da etkinlik gerçekleştirildi. Konya’ya ait bir gelenek olan “Şivlilik” üç ayların gelişini kutlamaktır. Çocuklar; kapı kapı dolaşarak şeker toplarlar ve büyüklerinin kandilini kutlarlar. Bu özel günde aileler kapılarını zillerini çalan çocuklara marketlerden aldığı gofret, şeker ve kuru yemişleri ikram ederler. Bu geleneğin heyecanını doyasıya yaşayamayan, olumsuz sağlık koşulları nedeniyle hastanelerde tedavi gören, aileleri ve sağlık çalışanlarından başka kimseyi görme fırsatı bulamayan çocuklarımızın yüzünde tebessüm olabilmek, onlarla etkileşim kurmak ve eğlenceli vakitler geçirmek için hastaneye ziyaret düzenlenmiş, çocuklarla birbirinden eğlenceli oyun oynanıp, etkinlikler yapılarak mutluluklarına ortak olunmuştur.  Etkinliğimize; Konya Beyhehim Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK,  İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı Hatice Suna ve KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice YALÇIN’da katılım sağlamıştır.

Başta Çocuk Gelişimi Bölümü olmak üzere gönüllü olarak birçok öğrencinin etkinliğe katılma fırsatının bulunduğu bu ziyarette, öğrencilerin süsleyerek hazırlamış olduğu hediyeleri alan Konya Beyhekim Devlet Hastanesinde yatılı tedavi gören çocuklar sevinç, heyecan ve mutluluklarını dile getirdiler. Bu uygulama her yıl düzenli aralıklarla KARÇEM tarafından devam ettirilecek.