Okul Öncesi Çocuklarda Felsefe Eğitimi

KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 23 Temmuz 2020 tarihinde saat 21:15’te Çocuk Gelişimi Uzmanı Selda Çakır tarafından webinar formatında Okul Öncesi Çocuklarda Felsefe Eğitimi konulu program gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gösterilen ve katılımcılar tarafından çok beğenilen programda Çocuk Gelişim Uzmanı Selda Çakır “Okullarda öğretilen kitaplarla sınırlandırılmış bilim klasik yaklaşımlardan oluşmaktadır. Bu nedenle çocuk ve gençlerde, toplumsal düzeyde varolan durumu farketme, değerlendirme, şimdi ve geleceğe ilişkin sorunları, çözüm üretimlerini akılsal normlar çerçevesinde ifade edebilme, insan-dünya-bilgi çerçevesini derinlemesine bilmenin, sorgulamanın önemini kavrama, sorunlara, olgu ve olaylara çok yönlü olarak bakabilme, eleştirel düşünme gibi becerilerin kazandırılması önemlidir. Bu nedenle bu becerileri ortaya çıkarma ve keşfetme yolunda çocuklarla felsefe eğitimi yapabilecek eğiticiler yetiştirmeyihedefleyen konuları içermektedir.” ifadelerini kullandı.

Herkesin ücretsiz katılım sağlayabilme fırsatının bulunduğu ve online olarak gerçekleştirilen webinarda Çocuklar felsefe yapabilir mi?, çocukların felsefi sorgulama yapmaları ne işlerine yarar?, felsefi bir diyalogda olması gerekenler nelerdir?, iyi yaşam nedir? empati kurma becerisi nasıl kazanılır?, eleştirel düşünme becerilerini teşvik etme nasıl yapılmalıdır? Gibi konu başlıkları hakkında bilgiler verildi.