“Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi”

Küçük yaşta ensest, aile içi şiddet, ihmal ve istismara uğramış olan 9-16 yaş grubundaki çocuklar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezinde (ÇODEM) bakım ve koruma altına alınmaktadır. Bu çocukların bazıları cinsel istismar sonucu gebelik ve psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Kurumda kalan çocukların psikolojik açıdan desteklenmesinin yanısıra fiziki ortamda düzenlemeler yapmaya yönelik bir sosyal sorumluluk çalışması yapılmıştır. KARÇEM ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü işbirliğiyle ÇODEM’deki Spor Salonunun ve gebe çocukların kaldığı evin duvarlarına resim çizilerek travma yaşamış bu çocukların psikolojilerinde görsel anlamda olumlu etki bırakılması hedeflenmiştir. Proje kapsamında duvar boyaları yapılırken, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans öğrencilerinin Merkezde kalan çocuklara yönelik psikolojik desteği devam etmiştir.

Bu proje Resim Bölümünden 2 öğretim elemanı ve 9 öğrenci, Çocuk Gelişimi Bölümünden 7 öğrenci, Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programından 5 öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

“Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi” “Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi” “Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi” “Duvar Resimleri Sosyal Sorumluluk Projesi”