Son Dönem Sınav Stratejileri

KTO Karatay Üniversitesinde, 25 Mart 2022 tarihinde saat 14.00’de Sınav Stratejileri Uzmanı Şemsettin Tüzel’in katılımı ile ‘‘Son dönem sınav stratejileri’’ başlıklı eğitim gerçekleştirildi.

Tüzel “Sınav kaygısı; sınav öncesinde, esnasında ya da sonrasında yaşanabilen endişe korku ve rahatsızlık halidir. Sınav kaygısını yenmek için öncelikli olarak bireyin bu durumu neden yaşadığı belirlenmelidir ifadelerini kullandı.

12. Sınıf öğrencilerinin YKS hazırlık sürecinde yaşadığı konuların ele alındığı, sınav stratejilerinin verildiği, sınav stresinin yönetiminin sağlanması için neler yapılabileceğinin konuşulduğu program yoğun ilgi ile sonlandırıldı.

Psikolojik danışman/ eğitmen ve yazar olan Şemsettin Tüzel, seminer sonunda öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Ücretsiz katılım sağlayabilme fırsatının bulunduğu ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitim Üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan öğrencilere ilham oldu.