Çocuk Gelişimi Öğrencilerinin Eğlenceli Yardım Kampanyası

Meram ilçesi Osman Gazi Ortaokulu öğrencilerine hediyeleri verdikten sonra Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluk Başkanı Fatma Şenel ve Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Nur Karaman tarafından, okulun konferans salonunda ‘Bedenime dokunma’ başlığı altında özel alan tanılama, mahrem bilinci kazandırma, özel bölgelerin saklanması, anne/baba/doktorlar dışında kimsenin dokunmaması gerektiği, bedenimiz ile ilgili kararları kimin verebileceği, birisi bizi öpmek veya sarılmak istediğinde bunu bize sormadan hiç kimsenin yapamayacağı gibi konularda bir ders saati içerisinde sunum yapıldı. Sunum sonunda konunun pekiştirilmesi için küçük bir canlandırmaya yer verildi.

Sunumdan sonra ise sınıflar tek tek gezilerek, bütün okul öğrencilerine şeker dağıtımı yapıldı. Ardından tüm öğrenciler ile okul bahçesinde bir araya gelindi. Çocukların üzerine okulun camlarından balon yağdırıldı. Bu esnada şarkı eşliğinde çocuklarla dans edildi.

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, Osman Gazi Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile gerçekleştirilen bu etkinlik 600 kişinin katılımı ile sonlandırıldı.