Çodem (Çocuk Destek Merkezi) İstismar Mağduru Çocuklarla Söyleşi ve Atölye Programı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezinde-ÇODEM’de Devlet koruması altında kalan istismar mağduru çocuklara yönelik eğlenceli aktivitelerin, atölye çalışmalarının ve söyleşilerin yapıldığı bir programdır.

Üniversitemiz Sosyal Tesisler 2.inci katta Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet Bölümlerindeki öğrencilerimiz masalarda farklı atölyeler oluşturulmuştur. Gençlerden sorumlu kurumdaki çocuk gelişimci, öğretmen, psikolog ve yöneticilerden oluşan 6 kişi gelmiştir.

-Drama Atölyesi

-Para Yönetimini Öğreten Oyunlar Atölyesi

-Pasta Süsleme Atölyesi

-Resim Atölyesi

-Kokulu Sabun Atölyesi

-Kareoke Grubu

Hepsi 11-17 yaş grubunda olan ve aile içi veya aile dışından cinsel istismara maruz kalmış 40 genç kızdır. Geldiklerinde tanışma oyunlarıyla eğlenceli şekilde karşılandılar ve atölyeler hakkında bilgi verildikten sonra ilgilerine göre atölye masalarına geçmeleri sağlandı. Çocuklar, Üniversitemizin öğrencileriyle sohbet etti,  konuklara moral desteği sağlandı.

İstismar mağduru 9 genç kıza doğum günü kutlaması yapıldı.