Otizmin Farkındayız Etkinliği

KTO Karatay Üniversitesinde, 7 Nisan 2022 tarihinde saat 12.00’de SOBE Vakfı Sürekli Eğitim Koordinatörü Zeynep Takı Kapıdaş’ın katılımı ile ‘‘Otizmin Farkındayız’’ başlıklı eğitim gerçekleştirildi.

Kapıdaş “Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde basit testler ile tanısı erken konulabilmektedir. Erken tanı ve uygun Rehabilitasyon programı bu vakaların hayata kazandırılmasında büyük rol oynar ifadelerini kullandı.

Yoğun ilgi gösterilen ve katılımcılar tarafından çok beğenilen seminerde; otizmin tanımı ile başlanarak, otizm belirtileri, otizmli bireylerin özellikleri, otizmli bireylerin yönlendirilmesi ve otizmli bireylerin eğitimine yer verildi. Eğitim sonunda SOBE Vakfı’ndan bahsedilerek seminer sonlandırıldı.

Otizm konusunda bilgi almak isteyen herkesin ücretsiz katılım sağlayabilme fırsatını bulduğu ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitim öğrencilere ışık oldu.