Bana Kitap Okur Musun?

3-7 Nisan 2017 tarihleri arasında okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören 3-6 yaşındaki çocuklarda kitap okumayı sevdirmek, okunan kitapları birlikte yorumlayarak çocuklarda farklı bakış açısı kazandırmak amacıyla Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından kitap okuma etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu amaç doğrultusunda 3-7 Nisan arasında her gün farklı bir anaokuluna 4’er Çocuk Gelişimi öğrencisi gitmiştir; okul yöneticisinin belirlediği saatte çocuklara bir hikaye kitabı okunmuştur. Ardından okunan hikayeyle ilgili “sen olsan ne yapardın?”, “daha sonra ne olabilir”, “bu doğru mu”, “buna benzer olay yaşadınız mı” gibi sorular sorarak çocuklarda problem çözme ve analitik düşünme yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen söyleşiler yapılmıştır.

Kitap okuma etkinlikleri Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Anaokulu; Zübeyde Hanım Anaokulu; Erenler Anaokulu, Gazi Osman paşa Anaokulu ve Fetih Kent Anaokulunda gerçekleştirilmiştir. Her okulda ortalama 80 çocuk bulunmaktadır. Toplamda 400 çocuğa ulaşılmıştır. Etkinliğin sürdürülebilmesi amacıyla etkinliklerden resimler Çocuk Gelişimi öğrencileriyle paylaşılacak ve gönüllülük esasıyla okul yöneticileriyle birlikte belirledikleri saatlerde etkinliği devam ettirebilecekleri açıklanmıştır.