Farkını Göster Yüreklere Ses Ver - Mevka Projesi

Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezinde öğrenim gören 140 adet ilkokul 3.üncü sınıf Suriyeli göçmen çocuklara değerler eğitimini kapsamaktadır. Üniversitemizdeki önlisans ve lisans 30 öğrencimize önce Eğiticiler Eğitimi verildi, ardından iki akademisyen ve değerler eğitimi konusunda deneyimli iki öğretmen rehberliğinde, üniversite öğrencileriyle birlikte temizlik, çalışma-üretme bilinci, emaneti ve kamu malını koruma, sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük gibi konularda eğitimler verilmiştir. Çocukların sosyal, duygusal, dil gelişimini destekleyen hikaye anlatma, şiir, müzik, grup konuşmaları, drama çalışmaları, beyin fırtınası oyunları, somut objeler yapma yöntemleriyle eğlenceli ve nitelikli bir değerler eğitimi programı oluşturulmuştur.

Proje aynı zamanda Suriyeli göçmen aileleri ve öğretmenleri de kapsamaktadır. Projenin son günü olan 7 Mart 2018 Çarşamba günü 10.00-12.00 saatleri arasında Üniversitemizin Sosyal Tesislerinde Kapanış Toplantısı ve sergi düzenlenmiştir.

Toplantıya Konya Valisi, kaymakamlar, ilçe müdürleri, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve Suriyeli anne babaların davet edilmiştir. Toplantıda İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet BABAOĞLU tarafından göçmen ailelere yönelik seminer verilmiştir.

Suriyeli öğretmenlere ve projeye katılan üniversite öğrencilerine toplam 45 adet teşekkür belgesi ve katılım belgesi verildi.