Hasta Çocukların Yanındayız Etkinlikleri

Hastanede yatan bebek ve çocukların bakım ve eğitim hizmetlerinin sürdürülmesine katkı sağlamak hasta çocukların ve ailelerinin çocuğun gelişimi, eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak, hasta çocukların sorunlarına ilişkin kamuoyunun dikkatini çekmek, üniversite öğrencilerini hasta çocuklarla iletişime teşvik etmek amacıyla etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinliklerin Yenidoğan Yoğun Bakım, Çocuk Servisi, Çocuk Poliklinikleri, KBB Polikliniği veya gerektiğinde Diş Polikliniği gibi bebek ve çocuklara hizmet verilen birimlerde yapılmıştır.

Çocuk polikliniklerinde bekleyen çocukların hastane kaygılarını azaltacak hediyeler vermek; muayene olmayı bekleyen ebeveynlerin kaygılarını azaltmaya yönelik bilgiler vermek; Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki bebeklere verilen bakımın gözlenerek öğrenmek; prematüre bebeklerin ebeveynleriyle rutin yapılan eğitimlere katılmak; anne sütü ve emzirme ile ilgili öğretim yapmak; klinikte yatan çocuklara dil basacağından kuklalar veya muayene eldivenlerinden balonlar gibi hediyeler vererek hastane korkularını azaltmak; kan alma bölümünde iğne fobisi yaşayan çocukları rahatlatan oyunlar yapmak; çocuklara gelişimsel değerlendirme testleri uygulamak; aile eğitimi yapmak; hastaneye yatan çocukların gelişim durumlarına ilişkin bireysel danışmanlık yapmak gibi etkinlikler planlanmıştır. Planlanan etkinlikler servis sorumlusu doktor, hemşire veya idari personelin gözetiminde ve onaylarından sonra gerçekleştirilmiştir. Katılımcı öğrencilerimiz kesinlikle herhangi bir tedavi işlemine müdahale etmemiş, sadece gözlem yaparak bilgi-görgü beceri geliştirmişlerdir. Hastanedeki çocuklara yapılan gelişimsel testler ve diğer tüm uygulamalar, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçının sorumluluğunda yapılmıştır.