KTO Karatay Üniversitesinden 17 Kasım Prematüre Günü Kutlamalarına Destek

Şirin kostümleriyle programa katılan Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri de ailelerle ve personel ile sohbet ederek ortama renk kattı.

Prematüre doğan bebeklerin ailelerinin birbirlerinden destek aldığı programda duygusal anlar yaşandı. Anneler, bebeklerinin hayata nasıl tutunduğunu ve o günlerde yaşadıkları duyguları anlatırken gözyaşlarını engelleyemediler.

Programda konuşan Medicana Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzm. Dr. Şit Uçar “Ülkemizde her yıl 150 bin prematüre bebek doğuyor. Ancak ne yazık ki yüzde 50ye yakını yaşama tutunabiliyor. Özel eğitimli sağlık personelinin bakımıyla bu oran yüzde 90lara çıkabiliyor. Hastanemizde prematüre bebeklerin bakımını özenle sürdüren personelimizi ve bebeklerinin hayata tutunmalarında en büyük destekçi aileleri tebrik ediyorum” dedi.

Karatay Üniversitesinden Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın “Nitelikli sağlık hizmeti sayesinde hayata tutunan bebekler bize mucizelerin gerçekleşebileceğini gösteriyor. Bu süreçte Çocuk Gelişimi Bölümü olarak biz de terapotik mizah, gelişim testleri, erken müdahale için çocuklara gelişim taramaları ve anne baba eğitimleri yaparak psiko-sosyal destek vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Program sonunda sağlık personeli, aileler ve üniversite öğrencileri birlikte başka bir çok faaliyette buluşma konusunda heyecanlı görüşmeler yaptılar. Gelen ailelere günün anlam ve önemini vurgulayan mor menekşeler hediye edildi.